Press "Enter" to skip to content

Boligadvokat hjælper med forældrekøb

Hvis din søn eller datter gerne vil slå sig ned i Kolding i forbindelse med studier eller arbejde, har du sikkert overvejet, om du skal købe en bolig til dem. Hvis du har pengene, kan det nemlig være en rigtig god investering for dig som forælder at købe en lejlighed eller et lille hus, som du lejer ud til din søn eller datter. Hvis du kan få lejligheden eller huset solgt på et gunstigt tidspunkt, kan der være mange penge at tjene på den. 

Hvis du ikke bor i Kolding, har du sikkert ikke styr på, hvordan boligmarkedet i byen egentlig er. Det kan derfor være en god ide at kontakte en boligadvokat i Kolding. Der findes mange dygtige og kompetente advokater i Kolding. En af dem er Hviid Advokater, der har et kontor i byen og har stor erfaring med, hvad du skal være opmærksom på, når du køber en bolig der. Det kan være særligt svært at sætte sig ind i, når man kommer udefra, men det er heller ikke sikkert, at du har helt styr på boligmarkedet, selvom du bor i byen. En boligadvokat vil derfor kunne hjælpe dig uanset hvad. 

Når du skal købe en bolig som forælderkøb, er det først og fremmest vigtigt at finde ud af, om du overhovedet må bruge den pågældende bolig som forælderkøb. Både andelsboligforeninger og grundejerforeninger kan have regler, der siger, at du ikke må købe lejligheden og så låne den ud til en anden. Det kan virke irriterende, at de skal bestemme det, men hvis det står i deres vedtægter, er der ikke så meget, som du kan gøre ved det.

En boligadvokat kan hjælpe dig med at se vedtægterne igennem og finde ud af, hvad I må og ikke må i forhold til forælderkøb. I nogle boligforeninger er det for eksempel heller ikke tilladt, at ens lejer betaler af på ens lån. Hvis det var din plan, at din søn eller datter skulle betale af på en del af dit lån, kan det altså blive en dyr fornøjelse, hvis vedtægterne i boligforeningen siger noget andet. 

Udover at få en boligadvokat til at se på vedtægterne kan det også være en god ide at få vedkommende til at se på tilstandsrapporten, købskontrakten og stå for at tinglyse boligsalget. På den måde er du sikker på, at det hele foregår på den rigtige måde, og at din søn eller datter har et sted at bo i mange år fremover.