Find de bedste soveposer online

18 juli 2022 Astrid Pedersen

editorial

Står sommerferien på telttur? Så bør du anskaffe en god sovepose.

Hvorfor er det vigtigt med en god sovepose?

Måske har du ikke overvejet nødvendigheden af en god og isolerende sovepose. Klimaet på vore hjemlige breddegrader er jo forholdsvis mildt. Og med et telt er du godt beskyttet mod såvel vind som regn og andre former for nedbør.

Men her skal du huske på at det faktisk godt kan gå hen og blive endog særdeles køligt i de sene timer – også om sommeren. Har solen ikke skinnet fra en skyfri himmel dagen lang, med høje temperaturer til følge, vil natten blive tilsvarende kold. Og det er så ærgerligt at afbryde sit hike, sin camping tur eller sit trek fordi man fryser om natten på grund af en sovepose i ringe kvalitet.

soveposer

Hvordan vælger jeg den rette sovepose?

Derfor er det vigtigt at du ikke giver køb på dine høje standarder når det handler om kvalitet i forbindelse med valg af sovepose. En god sovepose er som minimum vind og vandtæt, og fremstillet i et let materiale så den ikke hverken vejer eller fylder det store i din oppakning.

Skal du blot bruge din sovepose til overnatning i telt om sommeren, behøver du ikke at vælge en sovepose som kan gå ned til de vilde minusgrader. Du bør dog stadig vælge en vel ventileret og komfortabel model – og du bør sikre dig at din sovepose matcher din højde. Der er næsten ikke noget værre end at skulle finde sig til rette i en sovepose som er for kort.

En luksus sovepose er foret med ægte dun, og vil som oftest have en udtagelig og separat vaskbar indsats. En sådan sovepose er ideel hvis du skal campere under lidt hårdere forhold, eller om vinteren.

Du kan finde et stort udvalg af soveposer hos XtraGrej på https://xtragrej.dk/ 

Flere Nyheder