Press "Enter" to skip to content

Teddy-bjørnen – et populært krammedyr til alle tider

De fleste børn har en yndlingsbamse, som de er knyttet til, og som giver dem tryghed gennem barndommen. Uanset om dit barn er baby, tumling eller går i børnehave, så er bamsen en trofast følgesvend og et fantastisk pædagogisk redskab. For din baby er det en spændende oplevelse at røre ved bamsen og mærke de forskellige tekstiler, den er lavet af, og bamsens pels, hårde øjne og strittende knurhår giver barnet forskellige sanseindtryk og stimulerer barnets fornemmelse for sine omgivelser. Dit barn i 1-3 års alderen vil sandsynligvis bruge bamsen som et testdyr for forskellige følelser, så den vil både blive krammet og kastet rundt med. Når barnet når børnehavealderen, vil bamsen f.eks. blive brugt i forskellige rollespil, som styrker barnets evne til at indgå i forskellige sociale sammenhænge.

Hvem opfandt egentligt Teddy-bjørnen?

Måske har du aldrig tidligere tænkt over, hvem der egentlig opfandt Teddy-bjørnen, men de første bamser så dagens lys i starten af 1900 tallet. Tyskeren Richard Steiff havde en tante, som var dygtig til at sy, og hun syede nålepuder, der havde form som dyr og lavede en lille forretning ud af det. Richars Steiff gik egentlig på kunstskole i 1897, men han begyndte snart at arbejde i sin tantes forretning for at tjene lidt ekstra. Richard Steiff elskede at gå i zoologisk have, hvor han brugte tiden på at tegne skitser af bjørnene, og det endte med, at en af bjørneskitserne blev lavet om til en bamse prototype, som fik kodenavnet Steiff Bär 55 PB. Der var en stor legetøjsmesse i Leipzig i 1903, og tanten og Richard fik syet 100 bamser til messen, men det var første hen imod slutningen af messen, at amerikaneren Hermann Berg, som var indkøber for George Borgfeldt & Company i New York, kom forbi og købte de 100 bamser – og bestilte 3.000 mere. Det er dog uvist, om bamserne nåede til USA. Til gengæld er det sikker, at Steiff solgte 12.000 bamser til St. Louis verdensudstillingen i 1904, og bamserne modtog en guldmedalje – den største ære på udstillingen. Samtidig blev den originale ”Teddy” bjørn opfundet i USA af Benjamin Michtom, som både var indehaver af en legetøjsbutik og opfinder. Michtom havde forinden bedt om tilladelse til at bruge præsident Theodore Roosevelts øgenavn ”Teddy” som navn til bamsen, hvilket præsidenten sagde ja til. Snart blev ”Teddy” bjørnen et kæmpehit blandt børn i USA, og Theodore Roosevelt brugte også ”Teddy” som maskot i sin kampagne for at blive genvalgt til præsident.

Stort udvalg af skønne og sunde bamser

Vil du gerne forære dit barn eller barnebarn en ny yndlingsbamse, så finder du et stort udvalg af bamser i mange søde og sjove designs og forskellige størrelser hos Petula.dk. Her forhandles kun bamser som er sunde og barn og miljø – det vil sige, som ikke indeholder hverken kemikalier eller hormonforstyrrende stoffer. Du får en rigtig god kundeservice, fri fragt ved køb og 399 kr. og hurtig levering.