Press "Enter" to skip to content

Test: hvor kan man renovere med gulvafslibning, og hvornår er det udskiftning?

Nogle gange er det let at regne ud, om ens trægulv kan reddes med en gulvafslibning eller mindre, eller om gulvet af træ er bedre tjent med, at man bare fjerner hver eneste planke og lægger et nyt gulv.

Hvis man har fået lagt et helt nyt gulv, så antager vi, at medmindre der er sket nogle store uheld, skader eller lignende på gulvet, så tager det sig rigtig fint ud.

Det kan være et gulv, som er helt nylagt i en ny bolig, eller man har at gøre med et nyt gulv, der er blevet lagt i en ældre bolig som led i en forskønnelsesproces til ære for beboerne selv eller med henblik på videresalg nu og her eller senere hen.

Angående salg kan det tænkes, man lige har købt et nyt hus, hvor der er en del forskellige tilstande på de forskellige gulve i de respektive rum i hjemmet, hvor der ikke er blevet lagt skjul på, at der her er tale om en gedigent håndværkertilbud med en del fejl og mangler.

Men man har enten selv evnerne til at kunne fikse en del, eller man gjorde måske et godt og timet salg af ens tidligere bolig, så der er lidt penge at rutte med, når man skal slå sig ned det nye sted.

Så hvis gulvplankerne er pilrådne og næsten smuldrer mellem fingrene på dig, når du piller i det, så er det nok et tegn på, at der er fugt og råd gennem hele gulvet, og så vil en gulvafslibning ikke kunne gøre nogle underværker i længden.

Gulvet er nok så medtaget, at det mere trænger til at blive skiftet ud, og det vil også være den mest ansvarlige løsning i længden, da det ikke er forsvarligt at gå rundt på det rådne gulv.

Har man derimod et nyere gulv af træ, som man har passet godt på gennem tiden, så er der gode chancer for, at en renovering med for eksempel gulvafslibning kan gøre en forskel på gulvets tilstand.

Vil du vide, hvad der ellers er af muligheder for renovering, så læse videre her: https://gulvkanonen.dk/renovering-af-traegulv-her-er-dine-muligheder/